22 Σεπτεμβρίου
Κάλεσμα σε Συλλαλητήριο - Πέμπτη 13/9/2018 στις 7 μμ. στην Ομόνοια PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 08:10
Σ.Υ.Α.Τ.
Σύλλογος Υπαλλήλων
Ασφαλιστικών Ταμείων

Iκτίνου 4, T.K.: 105 52, Αθήνα
Τηλ. : 210 5234194, 210 5219802
Fax  : 210 5234129, 210 5219773
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
http://www.syat.gr

Αθήνα, 10/09/2018
Αρ. Πρωτ.: 404

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη στις 7 μμ στην Ομόνοια

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για άλλη μία φορά βαφτίζει το “κρέας ψάρι” και μιλά περί τέλους των μνημονίων και επιστροφής στη κανονικότητα όταν οι 700 και πλέον μνημονιακοί νόμοι θα εφαρμόζονται έως το 2060, μαζί με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις ελαστικές μορφές εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα χαράτσια, τις περικοπές στην Υγεία, την Πρόνοια και την Παιδεία.  

Το κυβερνητικό αφήγημα για φιλολαϊκή τάχα στροφή της πολιτικής μετά τη «λήξη» των μνημονίων είναι σαθρό. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν πρόλαβε να αλλάξει την άσχημη κατάσταση που διαμόρφωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις!!! Κρύβει ότι μέσα σε 3,5 χρόνια πρόλαβε να ψηφίσει δεκάδες μνημονιακούς νόμους, πρόλαβε να κόψει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, πρόλαβε να αυξήσει τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς στο 2% (περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ), πρόλαβε να απολύσει χιλιάδες συμβασιούχους στους Δήμους, στα νοσοκομεία και τα σχολεία, πρόλαβε να εφαρμόσει την αντιδραστική αξιολόγηση που θα οδηγήσει σε απολύσεις. 

Η κυβέρνηση επέλεξε να συνεχίσει τον ίδιο καταστροφικό για το λαό δρόμο, που είχαν ετοιμάσει οι προηγούμενοι (ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ). Γιατί και αυτοί είναι το πολιτικό προσωπικό των ίδιων μεγάλων, επιχειρηματικών συμφερόντων. 

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει οδηγήσει την εργατική τάξη και τον λαό στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ ταυτόχρονα απουσιάζουν πλήρως τα έργα υποδομών με αποτέλεσμα όταν βρέχει να πνιγόμαστε και με τις φωτιές το καλοκαίρι  να καιγόμαστε.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!

Επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζουν! Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μίζερη ζωή, δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε. Δίνουμε τη μάχη με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Έχουμε πείρα. Έχουμε πληρώσει αρκετά τη λογική του «μικρότερου κακού». Απαιτούμε αγωνιστικά το δικό μας καλό! Δεν είμαστε μόνοι. Συμμετέχουμε μαζικά με χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές, αυταπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 13 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια!

Με το σύνθημα “ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Απαιτούμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας για:
● Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
● Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
● Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
● Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, στα σχολεία και τα νοσοκομεία. 
● Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
● Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
● Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
● Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
● Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
● Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης.
● Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!
● Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.
 

Προσυγκέντρωση στις 6.30 μμ στη Πλατεία Κάνιγγος 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

syat