19 Οκτωβρίου
Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στο εμπόριο PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 08:10
Σ.Υ.Α.Τ.
Σύλλογος Υπαλλήλων
Ασφαλιστικών Ταμείων

Iκτίνου 4, T.K.: 105 52, Αθήνα
Τηλ. : 210 5234194, 210 5219802
Fax  : 210 5234129, 210 5219773
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
http://www.syat.gr

Αθήνα, 10/07/2018
Αρ. Πρωτ.: 393

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΕΙ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 15/7/2018 τα συνδικάτα των εργαζόμενων στο εμπόριο (καταστήματα, σουπερ μάρκετ κλπ) έχουν προκηρύξει Πανελλαδική Απεργία υπερασπιζόμενοι την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στο Εμπόριο βιώνουν καθημερινά την αύξηση της έντασης της εκμετάλλευσης με όλες τις μορφές των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την επέκταση της εργάσιμης μέρας, την "ενοικίασή" τους  από δουλεμπορικά γραφεία, σπαστά ωράρια, μερική απασχόληση, απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό, επιπλήξεις και απειλές, τη δουλειά τις Κυριακές και όλα αυτά συνδυασμένα με άθλιους μισθούς που ξεκινάνε από 180 - 200 ευρώ.

Η σχεδιασμένη και νομοθετημένη από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατάργηση της Κυριακής-αργίας, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα τα σημάδια της εξάντλησης θα αποτυπώνονται πάνω στην υγεία και την ασφάλεια χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων.

Η "ανάπτυξη" των κερδών του εμπορικού κεφαλαίου κυριολεκτικά ανέτρεψε την καθημερινότητα των εργαζομένων στο εμπόριο, η "ανάπτυξη" κτύπησε στην καρδιά τη ζωή τους απαγορεύοντάς τους πλέον το αυτονόητο δικαίωμα στην προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και τον ελεύθερο χρόνο.

Η εμποροϋπάλληλος μητέρα δεν "δικαιούται" ελεύθερο χρόνο για να τον αφιερώσει στο μεγάλωμα των παιδιών της και το δικαίωμά της στην ξεκούραση πλασάρεται ως παροχή του εργοδότη ανάλογα με τα κέφια του.

ΟΛΟΙ θα πρέπει να στηρίξουμε το δίκαιο αγώνα τους. Η Κυριακή είναι μέρα που όλοι μας αφιερώνουμε στις οικογένειές μας, αυτό ζητάνε και οι εμποροϋπάλληλοι;

Έχουμε και εμείς ως καταναλωτές μερίδιο ευθύνης.

Λέμε όλοι όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

syat