19 Οκτωβρίου

Αρ. Πρωτ.: 334

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες / οι

Το Δ.Σ του ΣΥΑΤ καταγγέλλει τον Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ (πρώην πρόεδρος του Συλλόγου μας και πρώην πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ) , ο οποίος προέβη σε μία απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος της αντιπροέδρου του ΣΥΑΤ Βίρνας Πανοπούλου.

Με την υπ’ αρ. 21533/02-02-2018 απόφασή του “έδιωξε” την αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας από το Τμήμα Ελέγχου και Εκκαθάρισης Δαπανών της Δ/νσης Οικονομικού & Πληρωμών, που στεγάζεται στην οδό Φιλελλήνων και την “έστειλε” στο Α’ Τμήμα Απονομής Επικουρικής Σύνταξης της Δ’ Διεύθυνσης Ασφάλισης, που στεγάζεται στην οδό Πειραιώς.

Χρησιμοποιούμε τον όρο “έδιωξε” και όχι μετακίνησε όπως ψευδεπίγραφα γράφει διότι η ενέργεια αυτή δεν έχει καμία σχέση με υπηρεσιακές ανάγκες αλλά πρόκειται για μια ξεκάθαρη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος της συναδέλφου μας.

Αυτό που ενόχλησε τη Διοίκηση και ιδιαίτερα τον Διοικητή είναι ότι η αντιπρόεδρος του Συλλόγου ασκεί συνδικαλιστική και πολιτική δραστηριότητα και υπερασπίζεται αταλάντευτα τα συμφέροντα των συναδέλφων και ως μέλος του Δ.Σ του ΣΥΑΤ και ως μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και ως υπάλληλος.

Είναι το 2ο κρούσμα αυθαιρεσίας σε βάρος συνδικαλιστών του ΣΥΑΤ αφού η γραμματέας του Συλλόγου μας μετακινήθηκε τιμωρητικά από το τμήμα συντάξεων του ΤΕΑΔΥ στο τηλεφωνικό κέντρο επειδή διακινούσε ανακοίνωση-καταγγελία για αποφάσεις της διοίκησης του ΕΤΕΑΕΠ και εν γένει για την συνδικαλιστική και πολιτική της δράση.

Στη περίπτωση της αντιπροέδρου ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε ο Διοικητής...

Σε παράσταση διαμαρτυρίας που κάναμε σαν Σύλλογος στις 5/2/2018 μας είπε κυνικά “εγώ ζήτησα να φύγει ένας υπάλληλος από το οικονομικό”… και φυσικά βρήκε την καταλληλότερη την επί σχεδόν 30 χρόνια αποκλειστικά απασχολούμενη στη μισθοδοσία Πανοπούλου Βίρνα στα διαδοχικά ενοποιούμενα Ταμεία (ΤΕΑΥΕΚ, ΤΕΑΙΤ, ΕΤΕΑ, ΕΤΕΑΕΠ) και επειδή η συνάδελφος είναι σε “κατάλληλη ηλικία” την έστειλε να βγάζει συντάξεις, ούσα άσχετη, ώστε να βγουν επιτέλους οι συντάξεις που είναι παγωμένες από την 1/1/2015 !!!

Ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει σε αυτά που λέει και γνωρίζει ότι η όλη διαδικασία είναι παράνομη και αντίκειται και στην συνδικαλιστική νομοθεσία.

Αν νομίζει ότι με τέτοιες ενέργειες θα μας τρομοκρατήσει είναι γελασμένος ακόμα πιο αποφασιστικά θα διεκδικούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν πρόκειται να σταματήσουμε την δράση μας.

- Απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης της αντιπροέδρου.
- Δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες που προβλέπονται από την νομοθεσία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Παραμένουμε σταθερά απέναντι σε κάθε αυθαίρετη μετακίνηση οποιουδήποτε συναδέλφου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ