19 Οκτωβρίου
Συμμετέχουμε στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 10:10

 

Σ.Υ.Α.Τ.
Σύλλογος Υπαλλήλων
Ασφαλιστικών Ταμείων

Iκτίνου 4, T.K.: 105 52, Αθήνα
Τηλ. : 210 5234194, 210 5219802
Fax  : 210 5234129, 210 5219773
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
http://www.syat.gr
Αθήνα, 06/12/2017
Αρ. Πρωτ.: 315

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ - ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ 

Συναδέλφισσες / οι


Στις 14/12/2017 δεν κάνουμε μία εθιμοτυπική απεργία. Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε μαζικά στα αντιλαϊκά μέτρα, παλιά και νέα (3ης αξιολόγησης κλπ) και στους σχεδιασμούς του νέου προϋπολογισμού, τον χειρότερο τα τελευταία 40 χρόνια, που προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα και παραπέρα χτύπημα του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και ιδιωτικοποιήσεις.

Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε αυτή τη Γενική ΑΠΕΡΓΙΑ δεν είναι μια τουφεκιά στον αέρα αλλά η απάντησή μας, που μπορεί να γίνει βήμα κλιμάκωσης του αγώνα.

Μπροστά μας έχουμε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, έχουμε τη συμφωνία κυβέρνησης, Ε.Ε, ΔΝΤ και μεγαλοεργοδοτών για χτύπημα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στην οργάνωση των εργατικών αγώνων, της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης. Ήδη η κρατική καταστολή και η εργοδοτική τρομοκρατία ενισχύονται καθημερινά απέναντι σε κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο, φοιτητή κ.α πχ. τα γεγονότα στα Γιάννενα με το market in (πρώην Καρυπίδη), όπου είχαμε επιθέσεις των ΜΑΤ και συλλήψεις τη νύχτα εργαζομένων και συνδικαλιστών, η επίθεση των ΜΑΤ στους φοιτητές, των εστιών επειδή διαμαρτύρονταν που τους διέκοψαν τη σίτιση και τη θέρμανση κλπ.

Επιδιώκουν να προχωρήσει απρόσκοπτα η λεγόμενη δίκαιη ανάπτυξη και να στηριχτεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Η πολιτική τους είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων και πετάνε στο καλάθι των αχρήστων δικαιώματα, καταχτήσεις και ανάγκες των εργαζομένων και του λαού γενικότερα. Διανέμουν κοινωνικά μερίσματα για χρυσώσουν το χάπι που μας πήραν 100 και μας δίνουν 1!

Οι φωτιές του καλοκαιριού στην Ανατολική Αττική, οι τωρινές πλημμύρες στη Δυτική Αττική και το περιβαλλοντικό έγκλημα στο σαρωνικό κόλπο αρκούν για να καταλάβει κάθε εργαζόμενος, πως αντιμετωπίζουν τις ζωές μας…

Συνάδελφοι ,
Ο προυπολογισμός του 2018 προβλέπει εκτός των άλλων σημαντικές περικοπές στην ασφάλιση, την περίθαλψη και κοινωνική προστασία. Θα δοθούν λιγότερα 1,6 δις συνολικά για ΕΦΚΑ & λοιπούς οργανισμούς, ΟΓΑ, ΕΟΠΥΥ, Δημόσια Νοσοκομεία κλπ και έτσι θα διαμορφώσουν πρωτογενή πλεονάσματα αυξημένα κατά 2,74 δις το 2018! για να τα φτάσουν στα 7,1 δις ευρώ!

Προβλέπουν μέσα στο 2018 να καταβάλουν τις εκκρεμείς αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ. Αφού με ευθύνη της κυβέρνησης και των διοικήσεων δημιούργησαν ένα εξωφρενικό αριθμό εκκρεμών αιτήσεων-υποθέσεων , προφανώς για να εμφανίζουν πλεονάσματα, τώρα δήθεν νοιάζονται για την αποπληρωμή τους στους δικαιούχους. Απο την μία αναρωτιέται κάποιος για το πως θα διεκπεραιωθούν πχ στο ΕΤΕΑΕΠ 125.000 αιτήσεις σύνταξης και 53.000 εφάπαξ, που ακόμα ψάχνουν τον “τρόπο υπολογισμού τους”, μέσα σε μερικούς μήνες και από την άλλη θα προσπαθήσουν να στρέψουν την κοινωνία εναντίον μας ότι εμείς οι υπάλληλοι των Ταμείων δεν θέλουμε να δουλέψουμε Σαββατοκύριακα κλπ και φυσικά θα θελήσουν με διάφορα προσχήματα εντατικοποίηση, τρομοκράτηση κλπ.

Διεκδικούμε :
• «Ξεπάγωμα» των μισθολογικών μας κλιμακίων, κάλυψη των απωλειών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού. Πλήρης και απρόσκοπτη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
• Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό. Να καταργηθεί με νόμο η ηλικιακή διαφοροποίηση των μισθών των παιδιών μας (586 και 511 ευρώ).
• Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων.
• Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
• Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Όλοι στην απεργία, όλοι στον αγώνα.
Κλείνουμε τις υπηρεσίες, κατεβαίνουμε στο δρόμο.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΖΕΡΒΟΣ ΤΑΣΟΣ

 

syat

 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΤΣΑΜΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ