19 Οκτωβρίου
Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στις 9 Νοέμβρη PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 13:10

 

Σ.Υ.Α.Τ.
Σύλλογος Υπαλλήλων
Ασφαλιστικών Ταμείων

Iκτίνου 4, T.K.: 105 52, Αθήνα
Τηλ. : 210 5234194, 210 5219802
Fax  : 210 5234129, 210 5219773
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
http://www.syat.gr
Αθήνα, 03/11/2017
Αρ. Πρωτ.: 296
 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 6.30 μ.μ.

Προσυγκέντρωση στην Πλατεία Κάνιγγος, στις 6.00 μ.μ.

 

Συναδέλφισσες / οι

 

Το Δ.Σ. Του ΣΥΑΤ αποφάσισε σε συνεδρίασή του στις 31/10/2017 να συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 9/11/2017 και να καλέσει σε μαζική συμμετοχή όλων μας.

 

Η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ αλλά και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, σημαίνουν νέα μέτρα σε βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας, συνέχιση της επίθεσης με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, προκειμένου να στηρίξουν την καπιταλιστική ανάπτυξη.

 

Την ίδια στιγμή αποτελεί πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ καθώς εμπλέκει τη χώρα σε θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους. Η χώρα μας εμπλέκεται πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε νέες σκληρές θυσίες για  «συμβατικές υποχρεώσεις» της χώρας σε εξοπλιστικές δαπάνες. Ο εκσυγχρονισμός των «F-16», όπου θα δαπανηθούν 2,4 δισ. ευρώ, ομολογείται ότι υπηρετεί την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή, όπως και οι  δεσμεύσεις για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας.

 

Δισεκατομμύρια ευρώ δαπανά  κάθε χρόνο η Ελλάδα σε νατοϊκούς εξοπλισμούς, ασκήσεις και αποστολές την ίδια στιγμή που πετσοκόβονται κονδύλια σε σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα.

 

Διεκδικούμε:

· Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο του κατώτερο μισθού στα 751 ευρώ. Κατάργηση του παγώματος της μισθολογικής εξέλιξης στο Δημόσιο.

· Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που μας τσακίζουν.

· Όχι στις αντεργατικές αλλαγές στην λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων.

· Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

· Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

· Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΖΕΡΒΟΣ ΤΑΣΟΣ

 

syat

 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΤΣΑΜΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ