19 Οκτωβρίου
Ενέργειες για Εκθέσεις Αξιολόγησης που μας γνωστοποιούνται, παρά τη συμμετοχή μας στην Αποχή PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 13:00

 

Σ.Υ.Α.Τ.
Σύλλογος Υπαλλήλων
Ασφαλιστικών Ταμείων

Iκτίνου 4, T.K.: 105 52, Αθήνα
Τηλ. : 210 5234194, 210 5219802
Fax  : 210 5234129, 210 5219773
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
http://www.syat.gr
Αθήνα, 20/10/2017
Αρ. Πρωτ.: 289
 

 

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ

 

Ήδη έχουν αρχίσει να γνωστοποιούνται οι Εκθέσεις αξιολόγησης στους συναδέλφους, παρά το γεγονός ότι απείχαν από τις διαδικασίες.

Δεν έχουμε ακριβή εικόνα για το επίπεδο των βαθμολογιών στο ΕΤΕΑΕΠ, ΕΦΚΑ (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ)  αλλά πληροφορούμαστε  από άλλες υπηρεσίες, ότι αρκετοί προϊσταμένοι Τμημάτων-Διευθύνσεων-Γενικών Διευθύνσεων  βαθμολόγησαν χαμηλά τους υπαλλήλους των οργανικών τους μονάδων, γιατί θέλησαν εκτός των άλλων να «περιφρουρήσουν» και με αυτόν τον τρόπο τις θέσεις ευθύνης, που κατείχαν.

Θεωρούμε αναγκαίο να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τα παρακάτω και να τους καλέσουμε:

1.   Να δηλώσουν εγγράφως κατά την παραλαβή της αξιολόγησης ότι «Δεν αποδέχομαι τα αναφερόμενα στην αξιολόγηση αυτή, που έγινε χωρίς την συμμετοχή μου και ενώ απείχα σύμφωνα με την προκηρυγμένη νόμιμα, απεργία-αποχή των συνδικαλιστικών μου οργάνων. Συνεχίζω να έχω την ίδια γνώμη και επιφυλάασσομαι για την άσκηση κάθε διαδικασίας ένστασης και ένδικου μέσου για την προστασία των δικαιωμάτων μου».

2.   Να αποστείλουν - εάν θέλουν - αντίγραφο της  Έκθεσής τους στο Σύλλογο, προκειμένου να συγκεντρωθεί μια συνολική εικόνα, και μέσα από την καταγραφή και την κατηγοριοποίηση  να δοθούν ολοκληρωμένες οδηγίες στις κινήσεις, που πρέπει να ακολουθήσουν.

3.   Να γνωρίζουν ότι «ο αξιολογούμενος υπάλληλος έχει δικαίωμα να ασκήσει ένσταση ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης, αν ο μέσος όρος βαθμολογίας της Έκθεσης Αξιολόγησης είναι μικρότερος του εβδομήντα πέντε (75)» και ότι «Οι ενστάσεις ασκούνται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία επτά (7) εργάσιμων ημερών από τη γνωστοποίηση της έκθεσης στον υπάλληλο. Οι ενστάσεις υποβάλλονται στην οικεία Διεύθυνση Διοικητικού η οποία τις διαβιβάζει στην αρμόδια Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης.».  

4.   Να γνωρίζουν ότι ο αξιολογούμενος υπάλληλος έχει δικαίωμα να ασκήσει διοικητική προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια μέσα σε (60) εξήντα ημέρες.

Η αντίθεση των δημοσίων υπαλλήλων στον ν. 4369/2016, που στηρίχτηκε και προωθήθηκε «με νύχια και με δόντια» από την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση κλπ και τους μηχανισμούς τους στο κράτος εκφράστηκε με τεράστια ποσοστά. Η ίδια η ψήφιση της τροπολογίας Γεροβασίλη δείχνει ότι ο μόνος τρόπος να την κάμψει ήταν αυτή η εκβιαστική, τιμωρητική, διασπαστική, απεργοσπαστική επιλογή.

    Ο αγώνας συνεχίζεται απέναντι σε κάθε έναν που θέλει να χρησιμοποιήσει την λεγόμενη αξιολόγηση σαν εργαλείο για να μειώσει-απολύσει εργαζόμενους ώστε να δημιουργήσει ένα μικρό ευέλικτο-επιτελικό κράτος, που θα λειτουργεί με ανταποδοτικότητα και ιδιωτικοποικονομικά κριτήρια, χωρίς τα αναγκαία μέσα, μακριά από τις ανάγκες του λαού και με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

  

syat