22 Σεπτεμβρίου
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλει την Τουρκική Κυβέρνηση PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 10:53

 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Εκτελεστική Επιτροπή
Φιλελλήνων & Ψυλλά 2, T.K.: 105 57, Αθήνα
Τηλ. : 213 1616900
Fax  : 210 3246165
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Αθήνα, 17/10/2017

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την Τουρκική Κυβέρνηση για τις συνεχιζόμενες διώξεις σε βάρος πολιτών της Τουρκίας. Από την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι σήμερα, έχουν προφυλακισθεί δεκάδες χιλιάδες πολίτες και έχουν απολυθεί πάνω από 100.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι. Έκλεισαν, ακόμη, 155 μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η Nuriye Gülmen, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Άγκυρας και ο Semih Özakça, εκπαιδευτικός,  αντιστάθηκαν από την πρώτη στιγμή στις απολύσεις συναδέλφων τους και γενικότερα Δημοσίων Υπαλλήλων της Τουρκίας. Ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 9 Μαρτίου 2017 ενάντια στις αυθαίρετες και παράνομες πράξεις του Ερντογάν και του κόμματός του. Την 76η ημέρα της απεργίας πείνας και ενώ η αντίστασή τους είχε δημιουργήσει ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης στην Τουρκία και σε ολόκληρο τον κόσμο, τους προφυλάκισαν. Τώρα κάθε μέρα είναι κρίσιμη για την υγεία τους και οι πιθανότητες υποχρεωτικής σίτισης είναι μεγάλες, όπως και ο κίνδυνος για την υγεία τους.

Η δίκη της Nuriye και του Semih ορίστηκε μετά από 2η αναβολή για τις 20-10-2017 και ο τόπος διεξαγωγής της είναι, οι φυλακές SINCAN της Άγκυρας.

Το καθ’ όλα δίκαιο αίτημα των επί 226 ημέρες απεργών πείνας κατά των μέτρων έκτακτης ανάγκης και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, είναι να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Είναι γνωστό ότι η φωνή αυτής της απεργίας πείνας απλώθηκε σ’ όλο τον κόσμο και ότι έγινε σύμβολο αντίστασης κατά των μέτρων έκτακτης ανάγκης.

Αποτελεί καθήκον όλων των εργαζομένων της χώρας μας να σταθούμε στο πλάι της Nuriye και του Semih και να αντισταθούμε στις επιθέσεις του φασισμού. Να είμαστε στο πλευρό όλων των αγωνιστών. Να στηρίξουμε τους λαούς της Τουρκίας που αντιστέκονται. Για να ζήσουν η Nuriye και ο Semih πρέπει να στηρίξουμε την αποφασιστική αντίστασή τους και να διαδώσουμε παντού τα δίκαια αιτήματα τους.

Διεκδικούμε μαζί με τους αγωνιζόμενους πολίτες της Τουρκίας:

- Να αποφυλακισθούν και να γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Nuriye και του Semih.

- Να καταργηθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

- Να καταργηθούν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

- Να επιστρέψουν όλοι οι απολυμένοι στις δουλειές τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017, (ημέρα διεξαγωγής της δίκης) από τις 10:30πμ έως 12:30μμ, στην Τουρκική Πρεσβεία (Βασ. Γεωργίου και Ρηγίλλης).

  

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 

adedy