19 Οκτωβρίου
Ανακοίνωση για παναττική στάση εργασίας PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 09:00

 

Σ.Υ.Α.Τ.
Σύλλογος Υπαλλήλων
Ασφαλιστικών Ταμείων

Iκτίνου 4, T.K.: 105 52, Αθήνα
Τηλ. : 210 5234194, 210 5219802
Fax  : 210 5234129, 210 5219773
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
http://www.syat.gr
Αθήνα, 15/09/2017
Αρ. Πρωτ.: 271
 

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες-οι,

 

Την ΤΡΙΤΗ 19/9/2017  πραγματοποιείται Παναττική Στάση Εργασίας από τις 12,30 μμ έως τη λήξη του ωραρίου και

πορεία προς τη Βουλή. Η κινητοποίηση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια της κατάθεσης και ψήφισης της απαράδεκτης

τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή η Κυβέρνηση  για την «αξιολόγηση».

 

Γιατί λέμε ότι η τροπολογία αυτή είναι απαράδεκτη:

1. ΕΠΕΙΔΗ η κυβέρνηση  επιλέγει να σταθεί τιμωρητικά απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων.

2. ΕΠΕΙΔΗ προσπαθεί να κάμψει την συντριπτική αντίσταση των εργαζομένων, που με ποσοστό 90% συμμετείχε στην «Απεργία- Αποχή» από όλα τα στάδια της αξιολόγησης και παρέδωσε στα Σωματεία του τα σχετικά Έντυπα.

3. ΕΠΕΙΔΗ νομοθετεί την απεργοσπασία και ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, τιμωρώντας τους συναδέλφους, που μετέχουν στην προκηρυγμένη και νόμιμη «απεργία-αποχή» από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, που στηρίζουν και υλοποιούν τις συλλογικές τους αποφάσεις.

4. ΕΠΕΙΔΗ προσπαθεί με «το καρότο και το μαστίγιο» να πειθαναγκάσει τους δημοσίους υπαλλήλους και να φτιάξει ένα «στρατό» προθύμων στελεχών, να υλοποιήσουν την πολιτική της. Αποδεικνύει και με αυτόν τον τρόπο πως εννοεί την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία στο δημόσιο, δείχνει ξεκάθαρα ότι για τις θέσεις ευθύνης προορίζει όσους συμβιβάζονται και σκύβουν το κεφάλι στις πολιτικές της επιλογές.

5. ΕΠΕΙΔΗ προσπαθεί να αξιοποιήσει την «φτώχεια», στην οποία έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους (έξι μισθούς απώλειες το χρόνο, πάγωμα μισθολογικής εξέλιξης, φοροληστεία κλπ), για να προβάλλει σαν «σανίδα σωτηρίας» τα επιδόματα των θέσεων ευθύνης και να σπείρει τη διχόνοια, τον ατομισμό και τον ανταγωνισμό ανάμεσά μας.

6. ΕΠΕΙΔΗ η «αξιολόγηση» συνδέεται με τις αναδιαρθρώσεις συνολικά στο Δημόσιο, που στοχεύουν σε ένα κράτος ακόμα πιο ταξικό, πιο αυταρχικό, ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους και ταυτόχρονα σε ένα κράτος που θα υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, αυτήν που η σημερινή κυβέρνηση χαρακτηρίζει «δίκαιη ανάπτυξη» ένα κράτος μικρό και ευέλικτο.

Εξάλλου αυτές τις αναγκαίες για το κεφάλαιο προσαρμογές παρουσίασε πριν λίγες ημέρες και ο πρωθυπουργός μέσα από την «Εθνική Στρατηγική για την διοικητική μεταρρύθμιση 2017-2019», που αποτελεί την συνέχεια της Διοικητικής Μεταρρύθμισης της ΝΔ και του Μητσοτάκη, που και οι δυό έφτιαξαν χέρι-χέρι με τους Γάλλους και την τρόϊκα.

 

Καλούμε τους συναδέλφους

- Να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στην εκφοβιστική, απεργοσπαστική και διασπαστική πολιτική της κυβέρνησης, με κάθε μορφής κινητοποιήσεις.

- Να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση. Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

- Τέλος καλούμε όλους τους προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων, να μην δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

 

Όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη αυτόν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 13.00 ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΖΕΡΒΟΣ ΤΑΣΟΣ

 

syat

 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΤΣΑΜΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ